Kölcsönzési szabályok

Gépkölcsönző

Sokan döntenek úgy, hogy inkább kölcsönöznek gépeket, állványokat, utánfutót kölcsönzőből, minthogy megvegyék. Ez többokból is történhet így, de a legfőbb ok az szokott lenni, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak annyi pénzt kiadni egy gépre, amennyiért megvehetnék.
Gépkölcsönzés előtt érdemes felmérni, hogy a környékünkben milyen gépkölcsönzők vannak, és ott milyenek az árak.
Persze az is fontos, hogy az adott kölcsönzőben lehet-e épp olyan dolgot kölcsönözni, amit keresünk. Sok helyen akár létrát, állványzatot vagy akár földmukagépeket is béretlhetünk. Vannak helyek, ahol csak kisgépek kölcsönözhetők.
A kölcsönzési díjon felül még vigyünk magunkkal plusz pénzt, mert szinte minden kölcsönzőben kauciót kell fizetni, azaz egy olyan biztosítékra van szüksége a kölcsönzőnek, ami biztosítja, hogy érdemes legyen visszavinni a gépet, és abból vonják le az esetleges károk árát, ha valamit tönkretennénk a kikölcsönzőtt eszközön.

Az átvételkor próbáld ki a gépet, nézd át, hogy nincs-e sérülése, és ha látsz valami ilyen hibát, akkor kérj másik gépet inkább, vagy vegyetek fel jegyzőkönyvet, hogy így vetted át. Így nem kerülhetsz kellemetlen helyzetbe, amikor majd visszaviszed.

Megosztás