Így válassz festéket

Festék

Sokan úgy választanak festék színt, hogy felkeresnek egy festékeket árusító áruházat, és az ott kihelyezett színskálából kiválasztja a számára megfelelőt, tehát helyben döntenek a színről.
Általában több gyártó terméke is megtalálható az ilyen áruházban, így több színskálát is végig nézve lehet a megfelelő színt kiválasztani.
Azonban vannak olyan esetek, amikor a festék színének pontosan meg kell egyezni valamivel, vagy harmonizálnia kell egy másik színnel. Ez lehet, egy előzetes házterv, vagy valamilyen más tárgy színe, esetleg csak egy átfestés vagy javítás során ragaszkodnánk az eredeti színhez. Ezekben az esetekben lehet tetszőleges színt is kevertetni a komolyabb festékboltokban.
Ilyenkor érdemes magunkkal vinni egy kisebb színmintát, vagy egy olyan tárgyat, aminek a kívánt színe van, és ahhoz, lehet színskáláról választani, vagy analizáltatni az adott színt, és akkor akár egyedi szín is kikevertethető.

Szóval minden megoldható, nincs pótolhatatlan vagy nem létező szín. Persze azért arra mindenki készüljön fel, hogy egyedileg kikevertetett színű festék ára nem fog megegyezni a késztermékek árával!

Megosztás