A barberek eszközei

Barber

Biztosan sokszor jártál már fodrásznál, esetleg egy igazi barbernál is, de nézzük csak, milyen eszközöket használnak ők a munkájuk során!

Alap felszereltésg, a fordrász szék, amibe a vendéget, azaz téged ültetnek hajvágáshoz. Kényelmes, állítható a magassága, hogy a barbernek megfelelő magasságban legyél.
Aztán, hogy a ruhád tiszta maradjon, egy köpenyt terít rád.

A barber legfőbb kézi eszközei közül talán az egyik legfontosabb a fodrász olló. Ebből lehet, hogy több is van neki. Kisebb, nagyobb, illetve ritkítós is lehet az eszközei közt. Fontos, hogy jól kézhez álljon, úgymond kényelmes legyen, meg a munkanapja jelentős részében ezt az eszközt kell használnia.
Aztán ott van még kiemelt helyen hajvágógép. Ezek profi eszközök, nem az a szupermarketes akciós fajta, amit akcióznak éjjel-nappal. Milliméter pontosan be lehet állítani a vágáshosszt, és tényleg kényelmes használatot biztosít a használójának. Ebből létezik vezeték nélküli változat is, hogy a vezeték ne zavarja a vendéget, és megkönnyítse a használatát.
Van még fésű is, nem is egy. Ez is nagyon fomtos eszköz.
És ami nem hiányozhat egy igazi barber eszköztárából, az a pengés borotva. Ettől nem kell megijedni, egy gyakorlott kézben nem okozhat sérülést, és ezzel lehet a legsimábbra borotválni az arcon vagy a fejen a bőrt, így érhető el a tökéletes borotváltság. Így ráadásul tartósabb is lesz az eredmény, mert több idő kell a szőrszálaknak, hogy újra érezhető, látható hosszúságot érjenek is.

Megosztás